Motorboot verkopen: tips om dit slim aan te pakken!

Misschien herken je het wel: je hebt een mooie motorboot in je bezit, maar vaart er eigenlijk zelden mee. Of je hebt bij een bootmakelaar een prachtige andere motorboot gezien, maar kan die pas kopen als je huidige motorboot verkocht is. Wat de reden ook is om tot je motorboot verkopen over te gaan: het liefst wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk geregeld hebben. In dit artikel lees je de beste tips om jouw motorboot snel en voor een mooie prijs te verkopen!

Bereid je goed voor, voordat je de markt opgaat met je motorboot

Wil je succesvol jouw motorboot in de markt zetten, dan is het slim om je goed voor te bereiden voordat je je boot te koop zet. Voor het snelste resultaat voor de beste prijs, kun je overwegen om een scheepsmakelaar of bootmakelaar in te schakelen. Deze professionals weten precies wat er moet gebeuren om motorboten op korte termijn en voor de beste prijs te verkopen. Een scheepsmakelaar helpt je om de boot verkoop klaar te maken en kan voor jou de p.r. regelen via internet en natuurlijk ook offline. De investering die je doet in een bootmakelaar betaalt zich dan ook vaak dubbel en dwars weer terug.

Ga je zelf je motorboot verkopen? Let dan op de volgende zaken!

Uiteraard kun je er ook voor kiezen door gewoon zelf je motorboot in de markt te zetten. Wil je hierin succesvol zijn, dan is het zaak om jouw boot of motorschip op de juiste manier aan potentiële kopers te presenteren. Dit doe je door kleine beschadigingen en defecten die je motorboot heeft voortijdig te repareren en je boot schoon en netjes te maken. Zorg ervoor dat de romp en kajuit schoon en fris zijn. Eventuele beschadigde oppervlakten kun je het beste repareren en van een nieuwe lik verf voorzien. Als je op een online forum of verkoopsite foto's wilt plaatsen, zorg er dan voor dat je je motorboot eerst goed opruimt voordat je foto's van het vaartuig gaat maken.
Slim is om je motorboot zo breed mogelijk te promoten, zodat je de grootste kans hebt om je schip snel te verkopen. Goede online kanalen om je motorboot te koop te zetten, zijn onder meer verkoopsites als Marktplaats of Speurders. Maar ook speciale verkoopsites voor boten of de website van een professionele bootmakelaar. Let erop dat het tijdstip waarop je je motorboot te koop zet ook belangrijk is. De meeste kans om je motorboot te verkopen maak je op momenten dat de vraag hoog is. Goede momenten zijn vlak voor de zomervakantie en direct na het hoogseizoen. Houd dit dus in de gaten qua timing!

Delen